PSYK-E bas – webbutbildning i grundläggande psykiatri

PSYK-E bas är en webbutbildning i grundläggande psykiatri för personal som i sitt arbete kommer i kontakt med personer med psykisk ohälsa.

FB_IMG_1595511593949

PSYK-E bas, en webbutbildning med temat Kunskap med hög tillgänglighet var du än befinner dig.

Programmet har utvecklats för landstings- och kommunpersonal, men är av värde för alla som i sin yrkesutövning kommer i kontakt med människor med psykisk sjukdom.

Psyk-E bas är en del av regeringens satsning på att förstärka kompetensen hos personal i socialtjänsten och i den psykiatriska hälso- och sjukvården.

Se länk nedan

Följ KBT Sverige på Facebook

Se även: Traumakursen går nu att söka igen

Hundratals sökte den inställda psykoterapiutbildningen

Kognitiv beteendeterapi vid lindrig till medelsvår depression hos vuxna

Behörighet, urval och framtidsutsikter – hälso- och sjukvårdskuratorprogrammet

Grundläggande psykoterapiutbildning eller Hälso- och sjukvårdskuratorprogram?

Ny utbildning: ACT inom fysioterapi och arbetsterapi

Följ KBT Sverige på instagram

View this post on Instagram

Ur boken Lagom Ovanligt – Handledning med kreativa metoder av Katrin Byréus I boken presenteras ett arbetssätt med väl utprovade kreativa metoder som författaren utvecklat under många år som handledare i en mängd olika verksamheter. Exempel på innehåll för handledningens olika delar är: användandet av visuella redskap som stimulerar nyfikenhet och fantasi, teamövningar som hjälper deltagarna att lära känna varandra, träna kommunikation och bygga tillit i gruppen, värderingsövningar för att konkretisera och lyfta dilemman och problem, gestaltande metoder, såsom forumspel, levande stolar och tejping, för att exempelvis bearbeta och utforska ärenden, byta perspektiv och praktiskt träna bemötande. Boken beskriver ett ledarskap baserat på ett salutogent förhållningssätt, teorier för grupputveckling och compassion. Den vänder sig till handledare som vill tillägna sig fler språk i handledning och utveckla sitt ledarskap. Även chefer, pedagoger och andra gruppledare kan ha utbyte av boken. #reflekterandeteam #reflekterandeposition #lagomovanligt #ramverketförpsykoterapihandledning #clinicalsupervision #psykoterapibok #kbtsverige #psykoterapeutersverige #kbt #kognitivbeteendeterapi #psykoterapi #psykoterapeutiskbehandling #kbtstockholm #psykologiskbehandling #handledareochlärareipsykoterapi #psykoterapihandledning #handledning #psykosocialhandledning #psykoterapihandledare #handledning

A post shared by KBT Sverige (@kbtsverige) on

Läs mer och gå utbildningen. 

2 reaktioner till “PSYK-E bas – webbutbildning i grundläggande psykiatri”

Lämna en kommentar