MIND öppnar stödforum på nätet om psykisk ohälsa.

MIND ska öppna ett stödforum på nätet om psykisk ohälsa. Det kommer att vara Sveriges första modererade stödforum på internet inom psykisk ohälsa. Förhoppningen är att sajten blir en av Sveriges största inom området. Forumet byggs upp av Mind och finansieras av Arvsfonden. Vid uppbyggandet har man hjälp av referensgrupper som består av personer med egna erfarenheter inom psykisk ohälsa. Sajten beräknas gå live i början av år 2017 och kommer att modereras av personer som kan ingripa vid självmordshot eller destruktiva dialoger. Informationen ovan kommer från ett pressmeddelande som släpptes igår.

Mind grundades 1931 och hette innan namnbytet 2013 Sfph (Svenska föreningen för psykisk hälsa). Mind driver Självmordslinjen sedan oktober 2015. Telefon 90101 och chatt dygnet runt, Självmordslinjen riktar sig till personer som inte längre orkar leva, eller närstående.

Mind driver också Äldretelefonen, en stödtelefon för äldre som behöver något att prata med.

Mind driver också Föräldratelefonen, en stödtelefon för vuxna som är oroliga för barn i sin närhet och vill ha någon att prata med. Läs mer: https://mind.se/

2 reaktioner till “MIND öppnar stödforum på nätet om psykisk ohälsa.”

Lämna en kommentar