Grupper för psykoterapiutövare och intresserade

Här nedan har vi listat några facebookgrupper som kan vara av intresse för dig som är terapeut, psykoterapeut eller bara är intresserad.

20170916_135507

Vissa av grupperna kräver inga förkunskaper, andra kräver att du har en viss utbildning.

🧘‍♀️ Mindfulness, MBSR och MBCT Sverige
För intresserade av mindfulness och mindfulnessbaserad behandling.

i terapi är en grupp som är öppen för intresserade av psykoterapi oavsett egna kunskaper och erfarenheter. Här finns möjlighet att diskutera ämnen som på något sätt handlar om psykoterapi eller närliggande områden så som utbildning, handledning etc.

🏪 Psykoterapeuter med egen låda – Gruppen är till för att diskutera sådant som har att göra med att ha eller starta en egen firma som psykoterapeut.

👩‍🎓Psykoterapeutjobb – Gruppen som har som syfte att vara ett forum till att lägga upp och sprida information om lediga tjänster för leg. psykoterapeuter och ett vidare syfte att diskutera tjänster och jobbsituationen för leg. psykoterapeuter.

📚 Psykoterapeuter läser böcker – Ett forum med syfte att diskutera, inspirera, förundras och tipsa om böcker. Gruppen är skapad för psykoterapeuter och studerande på psykoterapeutprogram.

👩‍👦GPU – grundläggande psykoterapi Gruppen är till för personer med grundläggande psykoterapiutbildning. Utbildningen som även kallas steg 1, psykoterapi 1 eller basutbildning i psykoterapi. För att bli medlem så ska du alltså ha genomgått en sådan utbildning. Gruppen är nu även öppen för studerande på GPU! Det är inte av vikt vad du har för inriktning på din gpu och inte heller om du gått din gpu inom ramen för din grundutbildning eller utanför din grundutbildning.

💻 Distanserade socionomer och leg. psykoterapeuter – Den här gruppen är till för att lyfta, tipsa och diskutera allt som rör arbete på distans så som tex videosamtal, telefonterapi etc.

🏚 Rum för terapi är en grupp för att dela med sig av och diskutera rumsliga och andra materiella förutsättningar och miljöer, i och utanför terapirummet. Gruppen är öppen för psykoterapiutövare med grundläggande psykoterapiutbildning och studerande på sådan utbildning. Dela gärna med dig av hur det ser ut för dig med bild och text.

🇸🇪 Psykoterapeuter Sverige – En grupp för legitimerade psykoterapeuter och för de som har pågående studier på ett legitimationsgrundande psykoterapeutprogram.

👨‍👩‍👧‍👧 Psykoterapeuter leder grupper är till för tips, erfarenhetsutbyte och stöd mellan psykoterapeuter som leder eller är intresserade av att starta grupper och andra med intresse av området. Gruppen är öppen för legitimerade psykoterapeuter och studerande på legitimationsgrundande psykoterapeutprogram (dvs den sk steg 2 utbildningen).

👉 KBT-Psykoterapeuter – Grupp för legitimerade psykoterapeuter och studenter på legitimationsgrundande psykoterapeutprogram med intresse för KBT.

🏥 Nätverket för primärvårdspsykoterapeuter är en plattform för erfarenhetsutbyte och stöd mellan psykoterapeuter i primärvården. Gruppen är öppen för legitimerade psykoterapeuter och studerande på legitimationsgrundande psykoterapeutprogram.

🤓Psykoterapeuter läser böcker – Ett forum med syfte att diskutera, inspirera, förundras och tipsa om böcker. Gruppen är skapad för psykoterapeuter och studerande på psykoterapeutprogram.

🧠 Handledare och lärare i psykoterapi – En grupp för legitimerade psykoterapeuter som även har handledar- (och lärar-)utbildning i psykoterapi och för de som har pågående studier på program som leder fram till det.


Följ KBT Sverige på instagram


Se även: Faktorer hos handledda och handledare som påverkar handledningsrelationen

Vem får ställa diagnos?

Ny psykoterapeutisk metod där man träffar patienter som gjort ett suicidförsök kort efteråt

Vem ska föra patientjournal?

Vad är hälsoångest?

Om mäns självmordsnärhet och ovilja att söka hjälp

Vad är skillnaden mellan grundläggande psykoterapiutbildningar och legitimationsgrundande psykoterapeututbildningar?

Om risk för rättsosäkerhet vid psykisk ohälsa

Varje år hoppar uppemot 20 personer framför tunnelbanan i Storstockholms tunnelbanenät

”Suicidprevention behöver pågå på alla samhällsnivåer och ges skäliga resurser”

Larmen om den ökande psykiska ohälsan bland unga kan vara kraftigt överdrivna

Professor varnar för att fatta livsavgörande beslut eller göra stora ingrepp på personer som mår dåligt och har självmordstankar

Nationella riktlinjer för vård vid ångest och depression

I Sverige dog 1268 personer av suicid under år 2018

Diagnoskriterierna för ADHD enligt DSM-5

HIT KAN DU VÄNDA DIG OM DU MÅR DÅLIGT


 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: