Vad kan vi göra för att bli bättre som terapeuter och förbättra utfallet av psykoterapeutisk behandling?

Uppdatering: Nedanstående föreläsningar är genomförda. Är du intresserad av att köpa en föreläsning med något av nedanstående teman och/eller få handledning med deliberate practice/målmedveten träning, ACT och/eller KBT så är du välkommen att höra av dig. Det planeras även för en framtida gruppledarutbildning i ACT. Hör av dig vid intresse till actdeliberate@hotmail.com

Kostnadsfri föreläsning med två teman i Stockholmsregionen.

Hur kommer det sig att många som jobbar med psykoterapeutisk behandling inte når bättre resultat trots att erfarenheten växer? Kan det till och med vara så att resultaten försämras över tid? Vad är karaktäristiskt för ”duktiga” superterapeuter? Går det att öva upp sina förmågor?

47679801_2203607233246277_1200695907603972096_o

ACT (Acceptance and Commitment Therapy) är en KBT-metod som på senare år blivit allt mer populär och vetenskapligt utvärderad. Vad är ACT? Hur kan det vara att leda ACT-grupper? Hur upplever deltagarna att det är att gå i ACT-behandling i grupp? Det här momentet kommer till en del också att vara upplevelsebaserat.

Välkommen till en föreläsning/workshop med två teman:
1. Hur kan vi göra för att bibehålla och förbättra våra resultat som psykoterapeuter och samtalsbehandlare oavsett utbildningsnivå och terapimetod?
2. Hur kan man jobba med ACT (Acceptance and Commitment Therapy) i gruppbehandling?

Föreläsare är
Nicklas Lakso, socionom och leg. psykoterapeut, anställd på vårdcentral och aktiv som handledare på BUP (barn och ungdomspsykiatrin) och inom primärvården.

Föreläsningen riktar sig till personer med minst en grundläggande psykoterapiutbildning, till studenter på psykoterapiutbildningar och i mån av plats till övriga intresserade av ämnet.

Föreläsningsmoment är en del i utbildningen till lärare och handledare i psykoterapi på Linköpings universitet och ges därför den här gången kostnadsfritt. Anmälan till föreläsningarna är dock obligatorisk och det finns endast ett begränsat antal platser.

Anmäl dig till: actdeliberate@hotmail.com

Vid anmälan ange: Namn, vilken av föreläsningarna du vill anmäla dig till alt. Om båda fungerar för dig. Ange eventuell arbetsplats och vad du har för eventuell utbildning i psykoterapimetoder sedan tidigare. Vid många anmälningar kommer ett urval att behöva göras.

22/11 8:30–11:30 i Farsta, Stockholm
5/12 8:30–11:30 i Haninge

Evenemang för Farsta på facebook

Evenemang för Haninge på facebook


Se även: Vad är tredje vågens KBT?

ACT-film om utvecklingen av människans sinne

Vad är värderad riktning?

Tony Rousmaniere om utvecklande av psykoterapeutisk expertis

Vad är verksamt i psykoterapi?

Steven C. Hayes om forskningen inom ACT

Kan du begreppet? Testa dig själv.

3 reaktioner till “Vad kan vi göra för att bli bättre som terapeuter och förbättra utfallet av psykoterapeutisk behandling?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: