Att musik inte räknas som en avdragsgill friskvårdsförmån visar att den nuvarande tolkningen av friskvårdsförmåner är föråldrad och att skattesubventionen missar målet

Att sjunga sina tankar gör att man kan separera från tankarnas mening,

76686509_2149119571856347_8197156358152257536_n

få till en kognitiv defusion vilket vi tidigare rapporterat. Risken att drabbas av en depression är lägre bland personer som ser till att göra plats för kulturupplevelser i kalendern. En undersökning som genomfördes 2011 med en tvåårig uppföljning visar också att oberoende av allt annat, löpte de som hade kulturella aktiviteter på jobbet mindre risk att utveckla utmattningssymptom.

Gå på konserter – få bättre hälsa?

– Hälsa handlar inte bara om att äta rätt och motionera. Även stimulans av hjärnan är en viktig del i ett friskare liv och forskning visar att bland annat musik, dans och teater sätter igång en rad hälsofrämjande processer i kroppen. Att bevisat hälsofrämjande aktiviteter som musik inte räknas som en avdragsgill friskvårdsförmån, medan aktiviteter som minigolf och bowling gör det, visar att den nuvarande tolkningen av friskvårdsförmåner är föråldrad och att skattesubventionen missar målet skriver Mats Rönnlund och Töres Theorell i ett debattinlägg. [1]

Det är tyvärr så att psykisk ohälsa är tre gånger vanligare bland musiker än i samhället i stort. Inte många kan väl ha missat att Avicii var en av många musiker med psykisk ohälsa.

💜 Följ KBT Sverige på Facebook

Se även: Hur hårdrock och headbanging kan hjälpa ditt psykiska mående

Dansen som hjälp till att hitta tillbaka till kroppen

Om hårdrock som hjälp för att må bättre.

Dödsmetall-fans känner nöje och glädje av ”våldsam” musik

Musikterapi blir allt vanligare i Sverige

Kan musik hjälpa oss att må bättre?

Alternativa terapiformer

[1] SVT Nyheter Opinion ”Dags att införa kultur i friskvården

 

Annons

2 reaktioner till “Att musik inte räknas som en avdragsgill friskvårdsförmån visar att den nuvarande tolkningen av friskvårdsförmåner är föråldrad och att skattesubventionen missar målet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: