Hjärnfestivalen 2016

Den 7e till och med den 11e september 2016 anordnas Brain Awareness Week (BAW) för första gången i Sverige, under namnet Hjärnfestivalen. Bakom arrangemanget står föreningen Vetenskap i Samhället. Brain Awareness Week (BAW) är en global kampanj med syftet att öka allmänhetens medvetenhet om hjärnforskningens fördelar och de forskningsframsteg som tas. Festivalen kommer att äga rum på ett antal olika platser i centrala Stockholm. 

Hjärnfestivalen är ett samarbete mellan forskare från de största forskningsinstitutionerna i Stockholm. Under festivalen kommer hjärnan att presenteras från flera olika vinklar – som grundforskning, konst, musik, ekonomi, med mera.

I programmet hittar man rubriker som ”vad är smärta?”, ”neuroekonomi och subliminal priming” och ”psychology of wine”. Dessutom visas intressanta filmer som har koppling till hjärnan med efterföljande diskussioner av bland annat Predrag Petrovic” författare till den uppmärksammade boken Känslostormar : emotionell instabilitet och hjärnan.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: